Utbildningar för domare/spelledare

Vi har fått information från bollförbundet om kommande domar- och spelledarutbildningar. Se infon nedan om det intresserar!

Fotbollsdomarens grundutbildning

Fotbollsdomarens grundutbildning för nya domare har uppdaterats. Tidigare grundutbildning har varit 12-16 timmar utbildning som tog hela veckoslut eller fyra kvällar. I framtiden grundutbildningen inkluderar självstudie, distansutbildning och 6-8 timmar direktundersvisning. En del av utbildningen är utbildning på spelplan och provmatcher. Utbildningen är mer flexibel än tidigare. De enklaste reglerna är för självstudier, distansutbildning är för reglerna som behöver lite utbildning. Direktundervisning handlar om de viktigaste reglerna som behöver mer utbildning. Att spela och döma samtidigt är möjligt också och ganska lätt att kombinera. Domarna har goda möjligheter att informera när de är tillgängliga för att vissla matcherna.

Kolla det här sidan för mera information om grundutbildning https://www.palloliitto.fi/palvelut/erotuomaritoiminta/ryhdy-erotuomariksi 

Lördag (lauantai) 19.3. kl. 10:00 – 18:00 Jakobstad (Pietarsaari) – på svenska och på finska

Lördag (lauantai) 26.3. kl. 10:00 – 18:00 Vasa (Vaasa) – på svenska och på finska

Lördag (lauantai) 9.4. klo 10:00 – 18:00 Karleby (Kokkola) – på finska

Måndag (maanantai) 11.4. och onsdag (keskiviikko) 13.4. klo 17:00 – 21:00 Ylivieska – på finska

Lördag (lauantai) 23.4. klo 10:00 – 18:00 Seinäjoki – på finska

Distansutbildningar för spelledare

Vi har även möjlighet för alla att delta i utbildningar för spelledare inom distans. Det är valfri möjlighet för normal direktutbildning. Utbildningsspråket är finska.

Kolla här för mera information https://www.lyyti.in/Etapelinohjaajakoulutus_8133 

Kategorier:
Okategoriserade